tisdag 2 april 2013

Rögle-SSK

Det blir bara en liten matchreferat  idag. Vi har bestämt oss att "njuta" av de två sista matcherna denna säsong.

Rögle tar ledningen redan efter 1.37, det är Matthias Tjärnkvist som sätter en retur efter att Juha-Matti Aaltonen har fintat bort Fredrik Sonntag rejält. Efter 15.40 ökar Rögle till 2-0 målskytt Ted Brithén när Mikael Nylander är utvisad för en slashing. Perioden slutar 2-0 till Rögle, som också vinner skotten 16-8.

Andra perioden bjuder på lite jämnare spel och efter 6.03 gör William NylanderAltelius 2-1 på egen hand, han åker runt spelarna i anfallszon och sätter pucken i nät. Strax efter kvitterar SSK genom Johan Jonsson, tror vi men domarna väljer att döma bort målet för spelare i målgården, helt obegripligt.

Det tar bara 48 sekunder in i tredje perioden innan SSK har kvitterat genom Micke Nylander. Ställningen 2-2 står sig perioden ut. Första poängen på bortaplan i kvalserien bärgad. Bonuspoängen tar dock Rögle 2.13 in i förlängningen genom Jakob Johansson.