fredag 5 april 2013

SSK-Leksand

Då var det dags för sista matchen för säsongen, en betydelselös betydelsefull match. Inget av lagen hade egentligen något att spela för mer än prestigen. SSK vill naturligtvis avsluta snyggt på hemmaplan.Vi som var på plats vill hylla våra grabbar som trots den svaga kvalserien har gjort en kanonsäsong.Måste tyvärr säga att vi  känner oss oerhört besvikna på de SSK fans som väljer att vara hemma pga att det är många leksingar där. Att man får förhinder och behöver jobba eller är sjuk kan vi förstå men vi  kan inte förstå att man väljer bort att hylla vårat lag.

Ett kort matchreferat baserat på swehockey.

SSK har några chanser i början men efter 7.15 tar Leksand ledningen genom Jens Bergenström.Leksand har ett ordentligt spelövertag men 0-1 står sig perioden ut.

I andra perioden tar Leksand ledningen med 2-0 genom Simon Mattson tiden är 6.13. Trots underläge med 0-2 kämpar och sliter SSK vilket också ger utdelning. Ziga Jeglic får tag i pucken i mittzon, lurar en leksandsback, lägger in en snygg passning till Micke Nylander i slottet som sätter 1-2 tiden är 15.30. Det tar bara dryga tre minuter så får William Nylander tag i pucken forcerar framåt och prickskjuter 2-2 som är ställningen efter två perioder.

I tredje perioden står klockan på dryga 7 minuter när Robert Carlsson hittar Emil Djuse som skjuter 3-2 till SSK vilken vändning, från 0-2 till seger 3-2. Oerhört skönt att få avsluta med en vinst både för spelarna och för oss supportrar, beklagar de som inte "orkade" ta sig till Templet idag, de gick miste om något.

Så var det slut för den här säsongen en viss separationsångest och vemodskänsla har infunnit sig. Men vi ska inte glömma att det här laget har gjort en oerhört bra prestation som tyvärr inte räckte hela vägen, men nästa år, då jäklar.

Vi fick en pratstund med kvalseriens MVP i SSK Johan Jonsson en spelare som efter en svag inledning i serien har vuxit till en av de stabilaste spelarna i laget.



Nu börjar ju Silly Season, ja för en del har den redan börjat. Vi kommer dock inte att skriva något förrän det är officiellt och klart vilka som går och vilka som kommer. Då återkommer vi med tankar och funderingar inför nästa säsong, men önska kan man alltid göra och en av de spelare som står högt på önskelistan är Ziga Jeglic en spelare som har utvecklats oerhört denna säsong.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar