söndag 29 september 2013

Lokalderby Gnesta-Nyköping

Gnesta-Nyköping 2-4 inför 618 betalande åskådare

Första perioden
Det smäller från båda håll redan i första bytet. Gnesta är på tårna direkt och Andreas Nordlie har ett skott utanför. Nyköping står för några individuella misstag i egen zon när Nyköpingsspelare tappar puck. Gnesta kommer både 2 mot 1 och 3 mot 2 men lyckas inte träffa mål.
Efter 8.29 går Patrik Eklund igenom Gnesta försvaret och sätter 1-0 för Nyköping i krysset. Det speglar väl inte helt matchbilden. Gnesta har haft flera chanser men inte kunnat ta till vara dom.
Efter 10.34 blir Gnestas Andreas Nordlie utvisad och Nyköping får i gång ett bra pp, återigen ett tungt skott av Patrik Eklund. Strax efter har Gnesta ett bra anfall men pucken studsar över.
Efter 14.25 blir Adam Thim, Nyköping utvisad för slashing. Gnesta har bud på mål när Jesse Narva skjuter men pucken studsar på mållinjen.
När sedan Nyköping får Niklas Lehmann utvisad får Gnesta igång ett bra pp och kan kvittera genom Sebastian Hällegard tiden för målet är 18.02
Perioden slutar 1-1 och Gnesta vinner skotten med 11-5

Andra perioden
Nyköping skapar chanser direkt, det känns som dom lagt in en högre växel. Dom bosätter sig i princip i Gnestas försvarszon. Det blir också lite grinigare och hetare känslor.
Gnesta har dock chansen när dom får spela 5 mot 3 då Nyköping får två spelar utvisade vid samma avblåsning. Johan Eriksson för charging och Christoffer Lindholm för slashing, tiden är 7.21. Gnesta har lite för stereotypt pp samtidigt som Nyköping gör det svår för Gnesta att komma till avslut. Inget mål denna gång.
Båda lagen drar sedan på sig varsin utvisning,  Nyköpings Johan Eriksson för en tripping (10.59) och Gnestas Albin Ivarsson-Hamberg för en kneeing (13.46).
Perioden slutar 0-0 och Nyköping vinner skotten med 17-10

Tredje perioden
Börjar med en jättechans för Nyköping som har öppet mål men Jocke Eriksson i Gnestamålet gör en helomvändning i luften och lyckas tillsammans med två lagkamrater vifta bort pucken. Spelet jämnar ut sig i början av tredje perioden det är till och med så att Gnesta tar över .Efter 3.57 blir Gnestas Sebastian Hällegard utvisad för hakning. Gnesta gör det bra i bp och gör det svårt för Nyköping som till och med slår till icing.
När det har gått 7.48 gör Gnesta 2-1 det är frukten av ett hårt kämpande Gnesta som till varje pris vill vinna puckarna. Målet görs av Jesse Narva som  trycker in målet vid ena stolpen. Nu är det Gnesta som vill mest och trycker tillbaka Nyköping. Om andra perioden var relativt händelselös så händer med mera saker under några minuter i tredje. Efter 10.41 blir Gnestas Tobias Snäll utvisad för en tripping. Nyköpings Niklas Bröms är på väg igenom och blir neddragen. Gnesta hinner bara bli fulltaligt då det är dags igen, den här gången är det Johan Ternström som åker ut för en boarding tiden är 12.52.
Det hinner inte gå många sekunder innan Nyköpings Niklas Bröms smackar in 2-2 pucken bakom Jocke Eriksson.
Vid 14.36 tar Nyköping TO för att samla styrkorna och fokusera framåt. Det lönar sig för bara minuten efter gör Nyköping 3-2 genom Markus Palmberg pucken går mellan benen på Gnestakeepern.
Gnesta kämpar vidare för att få in en kvitteringspuck och när man spelar med en man mer under en avvaktande utvisning utbryter en fight mellan Gnestas Erik Gustavsson och Nyköpings Jens Enlund, heta känslor i derbyt. Dessa två får åka och sätta sig samt även Nyköpings Johan Eriksson tiden är 17.34. Gnesta får alltså spela 5 mot 4, i slutet av perioden tar också Gnesta ut målvakten (19.02) samt en time out (19.04) och får spela 6 mot 4. Men det vill sig inte bättre än att Nyköping gör 4-2 i öppen kasse precis på slutsignalen målskytt blir Niklas Bröms.
Denna period slutar 1-3 och skotten vinner Nyköping med 17-9

Sammanfattning
Sett över 60 minuter var Nyköping det bättre laget men Gnesta krigade på bra  och kunde gått och väl knipit en pinne. Målvakten Jocke Eriksson i Gnesta målet storspelade och var en bidragande orsak till att Nyköping inte lyckades göra fler mål.

Gnesta -Nyköping 2-4
0-1 Niklas Lehman
1-1 Sebastian Hällegard
2-1 Jesse Narva
2-2 Niklas Bröms
2-3 Markus Palmberg
2-4 Niklas Bröms

Håll tillgodo med tre videointervjuer.Först ut är Gnestas tränare Jeff Hällegard.
Därefter #9 Kim Ericsson i Nyköping samt deras tränare Fredrik Mälberg.