söndag 29 september 2013

Skillnaden mellan succé och fiasko

En liten jämförelse mellan fjolårssäsongen och denna. Mycket är olika och mycket är lika.

Förra året vid den här tiden och efter 6 omgångar hade SSK 3 poäng och låg ohjälpligt sist. Det höjdes då röster i vissa supporterled som krävde Johan Strömwalls avgång. Det kallades till öppet kris/informationsmöte.Den här säsongen har man efter 6 omgångar 9 poäng och ligger på 8:onde plats. Fortfarande höjs det röster som kräver Johan Strömwalls avgång.

Om man tittar till spelet så är det i år liksom förra året inte mycket som saknas för att puckarna ska studsa rätt väg. Det som saknades då liksom nu, är och var självförtroende och att våga vinna. Förra säsongen kom självförtroende tillsammans med NHL-lockouten, det ledde från fiasko till succé, en succé som höll i sig nästan hela säsongen ut. Det var fortfarande samma spelidé och samma tränare, det skreks inte lika högt längre om Strömwalls avgång. Nu hyllades han i stället. Men skillnaden mellan succé och fiasko är som sagt knivskarp. Under kvalserien var det likadant igen, Strömwall var en dålig tränare och det var hans fel att SSK inte gick upp till SHL.

 Kommer självförtroendet den här säsongen i och med "propplösaren" i torsdag när SSK vann över Karslkoga med 6-2. Den matchen var en liten "minisäsong" i sig, från 0-2 underläge till vinst med 6-2. Vad var det som hände egentligen? Jo man höll fast vid sin gameplan, man hängde inte med huvudet utan fortsatte gnugga på och kämpa i varje moment. Man spelade också ett bra försvarspel och visade att man litade på varandra. På grund av det fick man studsarna med sig och kunde vända matchen. Man lyckades få Karslkoga ur balans och detta gjorde att de drog på sig utvisningar. Var detta vändningen som vi supportrar väntat på?
Det återstår att se men det inger dock ett visst hopp. En tränare sa en gång "-ett lag ska förtjäna medstudsarna" tycker det ligger mycket i det. Ett lag som jobbar på och kämpar i varje moment får oftast studsarna med sig vilket ger självförtroende att våga. Det kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.
Nu får vi hoppas att killarna kan fortsätta på det inslagna spåret och ta med sig 3 poäng hem från Malmö och med det få alla tvivlare att återvända till Templet. För supportrnas stöd behövs i såväl med- som motgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar