söndag 19 januari 2014

Almtuna-SSK "ett litet bensinstopp"

På plats i Uppsala för dagens match mot Almtuna. Matchen blir något fördröjd på grund av att det måste bytas plexxiglas som skjutits sönder under uppvärmningen.Pucken går rakt igenom och är nära att träffa "Mistluren" det hade kunnat sluta riktigt illa.

SSK börjar starkt de första minuterna men sedan ser det ut som bensinen tar slut. Det är inte lika energirikt som de senaste matcherna. Almtuna spelar ett bra försvarspel och ger inte heller SSK så många chanser att komma till bra skottlägen. Det första Almtuna målet kommer efter knappa 6 minuter när Mattias Johansson ganska omarkerad får göra 1-0. SSK får också några powerplay lägen men lyckas inte utnyttja dessa. När sedan Almtuna gör 2-0 så sjunker SSK ihop lite och får mest inrikta sig på att jag puck eftersom Almtuna försvarar sig bra. I mitten av andra perioden lyfter SSK spelet något och lyckas också etablera tryck i Almtunas zon, men det fattas det där lilla extra idag och i slutet av matchen gör också Almtuna 3-0 i öppen kasse.Andreas Johansson påpekar också på presskonferensen att idag var inte SSK riktigt "där" till 100%.