söndag 12 januari 2014

Lokalderby i allettan Nyköping Hockey-Åker/Strängnäs hockey

Nyköping skapar de vassaste chanserna i inledningen.Åker/Strängnäs kommer upp i farliga anfall dock. I mitten av perioden drar Nyköping på sig en utvisning. Ingen utdelning för Åker på det pp.Utvisningarna jämnas ut när Åker strax efter drar på sig en utvisning.Nyköpings powerplay ser något giftigare ut och skapar fler lägen än vad Åker gjorde i sitt pp.Ett felpass från Åker gör att Nyköpings Kim Ericsson kommer fri och kan lätt sätta 1-0 till Nyköping, tiden är 15.05. Nyköping känns mer kreativa i sitt spel och sina anfall och 2-0 låter inte vänta på sig. Det är Henric Höglund som gör målet efter 16.33. Det hettar till lite slutet av perioden och små slagsmålsungar lite här och var. Det gynnar inte Åker som drar på sig en utvisning när det återstår dryga 2 minuter av perioden.

Andra perioden startar med en utvisning för Nyköping redan efter 30 sekunder. Denna gång var Åkers pp något bättre då passningarna mellan Tony lagerström och Christoffer Blid hittar fram.Efter 3.03 drar Nyköping  åter på sig en utvisning. denna gång snäppar Åker/Strängnäs upp sitt pp och passningen från Tony Lagerström friställer Nicklas Nilsson som sätter pucken i öppet mål. Nu har åker tagit över och radar upp chans på chans men Nyköping kommer undan med blotta förskräckelsen.Nyköping har ätit sig in i matchen efter Åker/Strängnäs chockstart och har också dom flera farliga anfall. Det är hetsigt både på plan och på läktaren och till slut kan inte domaren stå emot längre utan visar ut en Åker spelare för interference. Ett pp som dock inte Nyköping kan uttnyja. Det är ett böljande spel fram och tillbaka och lagen byter chanser med varandra. Efter 16.19 drar Nyköping på sig ytterliggare en utvisning men denna gång får inte Åker/Strängnäs till de,t istället kommer Nyköpings Nicklas Bröms fri men kommer för nära målvakten som tar pucken. När det återstår dryga minuten av perioden tar domaren en dubbelutvisning när två spelare krokar ihop. Det blir spel 4 mot 4 och det utnyttjar Nyköping som kommer med fart och gör 3-1 genom Henric Höglund när det återstår 5 sekunder av perioden.

Tredje perioden startar med fortsatt 4 mot 4 spel i den här gången är det Åker som gör mål det är återigen Nicklas Nilsson som gör mål efter förarbete av Tony Lagerström.Tiden är 42 sekunder. Det är också fortsatt grinigt och Nyköping drar på sig ytterliggare en utvisning. Även denna gång så lyckas Nyköpingsspelare komma fri med Åkersmålvakten i bp, men inget mål denna gång heller. Utvisningarna avlöser varandra efter 5.47 blir Åker/Strängnässpelaren Niklas Jönsson utvisad för holding the stick. Och nästa utvisning blev förstås Nyköpings när Nicklas Bröms blir utvisad för att ha åkt på målvakten. Nu frångicks mönstret lite när även nästa utvisning blir Nyköpings då Johans Eriksson blir utvisad för hakning. Ordningen återställd med varannan lags utvisning, efter 16.39 drar Åker/Strängnäs på sig en utvisning och Nyköping får chans att avgöra i pp.Något som man också gör då Robin Axbom får till en klockren träff från blå. Åker/Strängnäs chansar och tar ut målvakten med 2 minuter kvar men det lönar sig inte bättre än att Nyköping gör 5-2 i öppen kasse genom Niklas Bröms.
Sett över hela matchen är Nyköping ändå det bättre laget med mer krativitet i sina anfall samt ett bättre försvar. Åker/Strängnäs kommer inte lika ofta till avslut utan hamnar utanför skottsektorn.