lördag 4 januari 2014

SSK obesegrade 2014

2014 fick en flygande start för vårat kära SSK. Ny headcoach presenterades det är Andreas Johansson som fick gå från Färjestad under december. Anders Sörensen fortsätter som ass coach precis som han började denna säsong.
Laget på isen fick också en flygande start och gjorde 1-0 efter 39 sekunder,målskytt Johan Jonsson. SSK spelade smart och inspirerat och hade innan perioden var slut ökat till 2-0 genom William Nylander. SSK ångade på, om det var publikens ivrigt påhejande, Andreas Johanssons påeldande i båset, om alla "dåligtsjälvförtroendespöken" stannade kvar på andra sidan nyår eller en kombinbation av allting. Det spelar faktiskt ingen roll. SSK föll inte i BIK:s gnällfälla utan spelade ut och smällde på. 3-0 kom i andra perioden genom David Pastrnak förarbetet stod både Linus Fröberg och William Nylander för. Den kedjan, Nylander-Fröberg-Pastrnak, var ett riktigt genidrag av tränarna. Pastrnak förresten, den killen spelade kvartsfinal på torsdagen, blev utslagen med sitt Tjeckien men begav sig direkt till Södertälje för att spela med SSK på fredagen. Det blev en nagelbitande tredje period där Karlskoga med alla medel försökte få SSK ur balans, men misslyckades.
SSK vann med 3-0 och Sebastian Idoff fick hålla sin första nolla, något som han lovat i Marie Hallmans hockeypod att han skulle göra minst 2 gånger efter nyår. Schysst nyårslöfte.
En stor eloge till publiken och speciellt till de som lämnade sin sittplats och förenades på ståplats för att sjunga högt. Och det gjorde man också, i stort sett hela matchen, man behövde bara andas lite ibland.
Så årets första match blev succé på alla plan, nja inte riktigt alla kanske-publiksiffran gav ju lite mer att önska men om alla tar med sig en kompis nästa match, se http://www.sskoveralltalltid.se/fansens-kallar-till-upprop/ så blir vi dubbelt så många och låter dubbelt så mycket och då lovar jag att taket kommer att lyfta.

Här kommer videon med tackande SSK.are och en dansande Sebastian Idoff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar