måndag 25 februari 2013

SSK Allsvenskan

I fredags skulle SSK fira 111 års jubileum med pompa och ståt. Nu blev det inte riktig så. Bortamatchen mot Tingsryd var en svår nöt att knäcka.
Tingsryd var desperata och hade mycket att spela för, eftersom Almtuna vann över Tingsryd matchen innan så börjar Tingsryd känna flåset  i nacken. Vid förlust hade Almtuna legat endast 1 poäng efter. Tingsryd var som sagt desperata men efter två perioder stog det fortfarande 0-0. Men 5 minuter in i tredje perioden tar Tingsryd ledningen. SSK får jaga vilt för en kvittering. Den kommer också med dryga 3 minuter kvar att spela. 1 poäng behövs för att SSK:s kvalserieplats ska vara klar. Men med 27 sekunder kvar händer katastrofen, Tingsryd får straff efter att en TAIF spelare är igenom och blir nerriven, Smotherman för Tingsryd sätter säkert straffen. Förlust med 2-1. SSK:s enda mål görs av Micke Nylander.

Nu gick ju de andra resultaten SSK:s väg kan man säga eftersom både BIK Karlskoga och Djurgården förlorade. Västerås slog sedan Leksand på lördagen och stärkte sin tredjeplats samt ökade avståndet till både Djurgården och BIK.