måndag 25 februari 2013

Tilltänkta kvalseriemotståndare



Inför stundande kvalserie så måste ju motståndarlagen "scoutas" lite. Vi hade förmånen att kunna kolla in matchen Växjö-Timrå i lördags. Något utav dessa lag kommer ju att hamna i kvalserien. Det har länge sett ut som det har varit självklart att den platsen har varit vikt för Timrå(förutom då redan klara Rögle). Efter gårdagens match där Timrå vann med 2-1 över Växjö är jag inte längre så säker på det. Växjö såg betydligt ängsligare ut i sitt agerande och vågade inte spela ut lika mycket som Timrå gjorde. Litegrann som vi har sett SSK senaste matcherna,känslan av att det här redan är klart.

Vi fick också en pratstund med Per Hallin efter matchen och hans analys var att det kändes rätt kört efter förra förlusten, men att Timrå nu gett sig själva chansen hänga kvar i elitserien utan att behöva spela kvalserien.
Han önskade också SSK lycka till i kvalserien och hoppades att vi INTE skulle behöva mötas.

Skillnaden mellan toppen av allsvenskan och botten på elitserien då?
Ja en av de största skillnaderna är nog intensiteten i spelet, det smällde på rätt bra vid varje närkamp. Det gäller för SSK att inte backa när man går in i en närkamp. En annan sak är spelet framför mål, där är kamperna mycket hårdare än vad vi sett SSK prestera de senaste matcherna och det gäller både framför eget och motståndarens mål. Det finns inget lag som är lättare att möta än andra i kvalserien men Växjö såg som sagt lite mer instabilt ut. Varken pp eller bp såg särskilt säkert ut.

här kommer videointervjun med Per Hallin det är lite skakig bild men ljudet är bra och det är ju det väsentliga.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar