fredag 4 oktober 2013

En mycket tung hemmaförlust för ett vingklippt SSK

Första perioden
Smackelibang!!! Vad hände??? 0-3 efter dryga tre minuter och målvaksbyte, och där tog den matchen slut.
Ja det var ju vad man trodde i alla fall. Björklöven har 5 skott på mål i första perioden och 3 går in. De två första målen var spelare som kom fria med Sebastian Idoff. De kom fria efter individuella försvarsmisstag. Tredje målet var en lång sidledsförflyttnig där återigen försvaret inte hann riktigt med. Då fick Idoff nog och in kom istället Niklas Lundström. Hävdar med bestämd att Sebastian Idoff dock inte kan belastas för målen, det är inte lätt att stå helt ensam. Resten av perioden,och även hela matchen förresten präglades av konstiga domslut och ännu konstigare ickedomslut. SSK reducerar också i mitten av perioden i ett PP och målet görs av Jonas Engström.

Andra perioden
Denna period är mållös men innehåller desto mera utvisningar. Vi får bland annat se SSK:s lagkapten Fredric Andersson inblandad i en riktig fight med Björklövens Lucas Sandström. Båda spelarna får matchstraff. Sandström kastar handskarna det gör inte Anderson !!! Det är lite märkligt att en fight man mot man och på lika villkor ger 5+20 när en checking from behind ger 2+10. En tråkig detalj är att Johan Andersson får en smäll efter ca 5 minuter och utgår och kommer inte tillbaka. SSK har nu två centrar borta och får plocka om lite i kedjornan.
Hela perioden präglas av irritation och frustration, det är småbråk vid nästan varje avblåsning. det saknas dock inte målchanser för SSK, bland annat har Robert Carlsson ett skott som går bakom målvakten, längs med mållinjen.

Tredje perioden
Robert Carlsson lägger ribban direkt i början av perioden när han sätter in en open ice tackling, här ska krigas. Matchen fortsätter att präglas av irritation. Om SSK tappade mycket av spelet i andra så försöker man åtminstone ta tillbaka det i tredje. Men utvisningarna fortsätter, den här gången till SSK:s fördel när Björklövens Linus Boström får 2+2 efter att ha satt en klubba i ansiktet på Adam Hansen, lite olycksfall i arbetet kanske, men man är dock alltid ansvarig för sin egen klubba. Detta power play utnyttjar SSK när Jason Gregoire säter 2-3 i mitten av perioden. När det är ca 1.30 kvar av matchen tar SSK ut målvakten men lyckas inte få in pucken.

Sammanfattning
En konstig match där Björklöven vinner matchen på grund av den chockstartade inleningen. Sedan har man inte så mycket mer spel och är tillbaka pressat långa stunder men kommer i några kontringar. SSK har sm i missade målchanser, Fleury har vid minst 2 tillfällen öppen kasse men missar skottet, Jonas Engström har också bud på fler mål, ja det finns några till som också missar i skottögonblicket eller skjuter över. Snackisen blir nog tyvärr inledningen med 3 mål i baken på lika många minuter. Men om man ska se något positivt så citerar jag vad en fd SSK:spelare, Kent Kneten Liljekvist  skrev på facebook "- Vi vann ju de sista 57 minuterna med 2-0"

Södertälje SK-Björklöven 2-3 (3-1, 0-0, 1-0)
Skott: 30-13
Utv: 33-69
Publik: 2962 Scaniarinken