söndag 6 oktober 2013

SSK bortavann mot Oskarshamn

 SSK lyckades bryta två "förbannelser" när man vinner över Oskarshamn borta

Första perioden
Bra och fartfylld start av båda lagen. Första farliga anfallet står dock SSK för snyggt bakåt pass av Jason Gregoire till Linus Fröberg som får på ett bra skott. Nästa anfall är Oskarshamns och Niklas Lundström får göra en dubbelräddningen inann Oskarshamnsspelare skjuter över. Det är heta spelare idag både Jonas Engström och Jacob Dahlström visar prov på heta känslor. Oskarshamns Andreas Valdix har också en bra chans när han dribblar sig igenom hela SSK:s försvar men hamnar ner i offensivt hörn och den chansen rinner ut i sanden.
Kedjan Fröberg, Gregoire, Fleury har bar fart under skridskorna och står för fler bra anfall. Efter 16.08 gör David Pastrnak 0-1 helt på egen hand när han trycker in pucken i mål.
I Oskarshamns anfall strax efter gör Niklas Lundström återigen en dubbelrädning, blir överspelad men Fredric Andersson räddar på mållinjen. I samma sekvens blir Mike Bergin utvisad för slashing tiden är 17.08. Oskarshamn har svårt att få igång pp, det är nästan SSK som har spelövertag den första delen av utvisningen. Oskarshamn etablerar sedan ett anfall och Victor Backman sätter 1-1 pucken. Domaren ringer på målet, misstänkt spelare i målgården, men målet godkänns.

Andra perioden
Det är bra fart på båda lagen från start även i denna period. Efter 2.43 blir Alexander Leavitt i Oskarshamn utvisad för hakning.Det är något som SSK utnyttjar Jake Marto lägger över pucken till Jason Gregoire som tar ett skär in, prickskjuter och och det ser ut som pucken går direkt in men Jaco Dahlström får målet så det är tydligen en styrning som går in bakom Zajkowski i Oskarshamns målet,2-1 till SSK. Sedan avlöser anfallen varandra både Oskarshamn och SSK har bud på fler mål.
Efter 9.44 blir Jason Gregoire utvisad, SSK spelar återigen ett bra bp snudd på igelkottförsvar. Oskarshamn spelar runt pucken men lägger inte så mycket på mål. Victor backman har dock ett skott över efter det att Niklas Lundström har gjort en bra räddning. Oskarshamn har lyft sig  och tagit över spelet . Mitt i en Oskarshamnoffensiv får SSK ner pucken i anfallszon, Linus Fröberg gräver fram pucken och droppassar  till en vilt framångande Jason Gregoire som sätter 3-1 till ssk, tiden är 16.36.I slutet av perioden blir Daimen Fleury utvisad för slashing och SSK spelar återigen igelkottförsvar eller geleklumpsförsvar, som ass tränare Anders Sörensen väljer att kalla det. Precis utkommen från utvisningsbåset blir Fleury fri med målvakten men skjuter över.

Tredje perioden
I början av perioden biter Oskarshamn fast i SSK:s zon och skapar ett visst tryck men man skjuter antingen på Lundström eller över målburen.  SSK får också vid två tillfällen spela boxplay men återigen ger igelkott/geleklumpsförsvaret utdelning. Ett av de få riktiga anfallen står formationen Fleury,Fröberg, Gregoire för som avslutas med ett skott i stolpen av Fleury. Spiken i kistan kommer dock när David Pastrnak snor åt sig pucken bakom Oskarshamnsmålet och lägger upp till en fri Fredric Andersson som sätter pucken bakom en överspelad Zajkowski

Sammanfattning
Oskarshamn hade pucken men fick inte ut så mycket av spelet då SSK försvarade sig bra. Det var SSK som tog vara på målchanserna och gjorde målen. I och med den här 4-1 segern bröt SSK två förbannelser. Första bortamålen sedan premiäromgången och vinst över Oskarshamn, det var ett tag sen. Många av spelarna lyfte sig rejält idag, vi såg prov på kämpaglöd och att offra sig i varje byte. Det finns många plus man vill utdela efter en sån här match men några som lyste lite starkare var Linus Fröberg, Jason Gregoire, David Pastrnak och Niklas Lundström

Oskarshamn-Södertälje SK 1-4 (1-1,0-2,0-1)
Skott:31-21
Utv: 2-12
Publik:2205 Arena Oskarshamn
Första perioden:
0-1 |16.08 David Pastrnak  EQ
1-1 |17.59 Victor Backman (ass 16,37) pp1
Andra perioden:
1-2 |23.00 JacobDahlström (ass 19,25) pp1
1- 3|36.46 Jason Gregoire (ass 33) EQ
Tredje perioden:
1-4 |55.41 Fredric Andersson (96) EQ

Vi fick en pratstund med sskbekantingen Daniel Ljungkvist efter matchen och fick hans syn på matchen.
Kollade även upp läget med Niclas Lundström.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar