onsdag 2 oktober 2013

Nyköping förlorade mot serieledarna

Det är dags för den sjunde omgången i div 1D. Det är serieledarna Huddinge som gästar Rosvalla och Nyköpings hockey. Huddinge har 16 poäng och Nyköping har 12 poäng. Båda har 4 vunna matcher, men Nyköping har 2 förluster och Huddinge har 1 OT vinst och en vinst efter straffar.

Första perioden
Nyköping har en bra start med några farliga anfall bland annat ett skott i stolpen.Efter 5.14 blir Filip Olsson i Huddinge utvisad för slashing. Nyköping tar tillvara chansen och gör 1-0. Markus Palmberg står bakom kassen och levererar pucken på Gretskymanér till Niklas Bröms framför kassen som sätter pucken i målvaktens högra kryss.Tiden är 6.08
Utvisningarna avlöser varandra en stund det blir 4 mot 5 som blir 4 mot 4 som blir 3 mot 4 och tillbaka till fullt lag igen, det blir inget direkt organiserat pp från något av lagen.
Efter 13.02 kviiterar Huddinge genom Rasmus Dahlberg-Karlsson han tar tillvara en sargstuds och kan helt obevakat slå in pucken i öppen kasse.
Efter 18.36 blir Nyköpings Mathias Löf utvisad det utnyttjar Huddinge som gör 1-2 genom Filip Olsson han får på ett slagskott utifrån som går in.
I slutet av perioden är Nyköping nära att kvittera, det är lite kalabalik framför mål men pucken stannar hos Huddinges målvakt.

Andra perioden
Nyköping har bra tryck i början av perioden och jobbar sig till en utvisning. Man får till ett rätt okej pp men lite slarv i mittzon och Nyköpingsspelare som ramlar, utvisning?  Huddinges Rasmus Dahlberg-Karlsson kommer fri och sätter 1-3, tiden är 5.08 in i perioden.
Nyköping spelar sig till lägen både i pp och i 5 mot 5 men får inte riktigt till det i avslutningarna skotten missas eller går rakt på målvakt och känns inte riktigt farliga. Känns också som Huddinge har skruvat upp tempot och kontrollerar matchen ändå.

Tredje perioden
Nyköping kommer ut och ser ut som om man vill framåt och krigar på bra, man jobbar också till sig en utvisning, Alexander Andersson, Huddinge får 2+10 tiden är 2.28 in i perioden. Powerplayet som följer är dock inte alls bra utan rinner ut i sanden. Huddinge avväpnar Nyköping ganska enkelt och spelar säkert. Nyköping har ändå några farliga anfall som är värt ett bättre öde.inga mål i tredje perioden och matchen slutar 1-3.