måndag 25 mars 2013

Kval till div 1 Gnesta

Under söndagen blev det klart att Gnesta spelar div 1 hockey nästa säsong. Det var ett dramatiskt slut på matchen med utvisningar och heta känlor. För motståndet stod Valbo och båda lagen stod på samma poäng innan matchen så det var vinna eller försvinna för båda lagen.

Gnesta började bäst och ledde med 3-0 redan efter 12.44 i första perioden. 1-0 målet kom efter 8.02 och gjordes av Albin Ivarsson-Hamberg, Valbo hade då en spelare på utvisningsbänken Efter 9.47 får Gnesta Johan Ternström utvisad och då passar Viktor Hällegard på att göra 2-0 till Gnesta, 27 sekunder in i boxplay. Efter 12.44 gör AlbinIvarsson-Hamberg sitt andra mål för dagen och gör då 3-0 till Gnesta. När det har gått 13.47 reducerar Valbo till 3-1.Det är mycket känslor på isen och efter 16.52 får Gnesta David Olsson utvisad. Det passar Valbo på att utnyttja och efter 17.26 reducerar man till 3-2.

Andra perioden bjuder inte på något mål förrän i slutet av perioden när Valbo kvitterar till 3-3, det är ställningen inför den tredje perioden.

I den tredje perioden avlöser utvisningarna varandra. När det återstår ca två minuter drar Valbo på sig två utvisningar efter varandra och Gnesta får spela 5 mot 3, något som man uttnyttjar, David Olsson gör 4-3 med 45 sekunder kvar av matchen.Valbo tar sedan ut sin målvakt men vid avblåsningen efter, 19.29 på klockan utbryter lite skärmytslingar som renderar i utvisningar och att Gnesta får spela med en man mindre när det är 13 sekunder kvar av matchen. Men det hjälper föga för Valbo, för det endast återstår 3 sekunder sätter lagkapten Johan Ternström pucken i öppen kasse och fastställer slutresultatet 5-3 till Gnesta.
Ett stort grattis till Gnesta och lycka till inför nästa säsong.

Vilda glädjescener utbryter både på läktaren och på isen.