måndag 25 mars 2013

SSK-Örebro

Matchen börjar fartfyllt och redan efter några sekunder har SSK en riktig farlig chans. Det är tufft spel och det smäller rätt bra.
Vid ca 5 minuter får Jesper Frödén en tackling och åker in i sargen, ingen utvisning och Frödén leds haltande av isen,inte  bra. Strax efter tar Örebro ledningen efter en markeringsmiss, tid 5.42. SSK har också bud på mål men Örebro spelar tight framför mål. Vid ca 7 minuter har Johan Jonsson ett skott i ribban.
En Örebrospelare håller fast Fleurys klubba under armen och Fleury åker för hakning ( tid 12.47),heja Warshaw.
Bergin täcker skott i pp , oerhört starkt. Nu blir det tufft Jonsson åker för tripping tid 13.59. SSK klarar utvisningarna.  Går sedan till anfall med bland annat ett skott utanför av Viktor Lööv. SSK lyfter upp spelet i slutet av perioden och Örebro tvingas slå icing.  Perioden slutar 0-1, skotten vinner Örebro med 11-3.

Andra perioden startar inte i lika högt tempo och det ser ut som det smugit sig in en viss nervositet. Det är lite felpass och bjudningar. Det känns som vi har domaren emot oss eller också åker Fleury ut retroaktivt efter att ha haft en språkstund med domaren i slutet av förra perioden.  Tiden är 3.11 och Fleury åker för puck out. SSK spelar bra boxplay och har till och med anfall. Efter 5.46 så kvitterar SSK genom Micke Nylander, riktigt snyggt. Kalle Olsson delar sedan ut en riktigt ful tackling mot  Jonatan Nielsen.I samband med det så blir det lite skärmytsling mellan Mike Bergin och Marcus Weinsock båda åker för roughing tid 7.06. SSK har ett bra pp men lyckas inte göra mål. Efter 9.18 är det lite kramkalas igen, när Emil Djuse och Stefan Gråhns båda får 2+2 för roughing. Det dröjer inte många sekunder förrän Örebro tar ledningen genom Emil Kåberg efter slarv av SSK, tiden är 9.31 SSK får sedan chansen i pp när Örebro får en spelare utvisad för puck out, tiden är 12.01. SSK spelar ett rätt okej pp men lyckas inte göra mål. Känns som det är en del missar från domarens sida, i slutet av perioden dras en SSK spelare omkull, klubban från Örebrospelaren sitter fast i skridskon, men är det utvisning, nähädå.  Ställningen efter andra perioden är 2-1 till Örebro.

Tredje perioden hinner knappt börja förrän Örebro ökar på sin ledning till 3-1, det tar bara 20 sekunder. Efter 1.20 får SSK chans att spela pp när Emil Kåberg blir utvisad men det är lite för omständigt. Nu verkar det ha smugit sig in ännu mer nervositet hos SSK, som krånglar till det och gör det lite svårt för sig. Ett frustrerat SSK drar på sig utvisningar först Viktor Lööv efter 4.07 sedan Emil Djuse efter 5.41 så det är spel 3 mot 5 en stund. Det klarar dock SSK bra. Efter 8.18 får SSK chansen igen när Conny Strömberg åker ut för en hög klubba. Inget vidare pp nu heller dock har Fleury två skott mot mål som går  utanför. SSK har ändå chanser och efter 12.47 gör SSK 2-3 det är Johan Andersson som skjuter och tydligen så styr Jonas Engström in målet, men strunt samma mål blev det. När det är 1.45 kvar tar SSK ut målvakten och får ett litet tryck mot Örebro målvakten men lyckas inte få in pucken. Förlust med 3-2.

Fick ett litet snack med Johan Jonsson efter matchen.