lördag 23 mars 2013

SSK-Västerås och intervju med Jesper Frödén

Tack för den här vinsten SSK. Ni gjorde precis vad som behövdes, krigade, slet och gjorde det jobbigt för Västerås.

I första perioden är det lite avvaktande spel och chanserna var ganska jämnt fördelade mellan mellan lagen, men när det återstår bara 30 sekunder så sätter Jesper Thörnberg 1-0 efter en snygg passning av Fredric Andersson.

Efter bara 58 sekunder i andra perioden har Västerås kvitterat. Men efter den kallduschen tar SSK över spelet och borde ha gjort både ett och två mål. Målet kommer dock efter 14.53 när Fredric Andersson får pucken av William Nylander. I slutet av perioden drar SSK på sig en utvisning och det tar inte många sekunder innan Västerås utjämnar. Perioden slutar 2-2.

Tredje perioden bjuds också på chanser åt båda håll med ett litet poängövertag för SSK. Efter 5 minuter drar Västerås på sig en utvisning, något som SSK utnyttjar. Johan Jonsson skjuter ett hårt skott från blå som styrs av en Västeråsare i mål, 3-2 till SSK. I slutet av matchen tar Västerås ut målvakten, men SSK håller undan och första, viktiga 3 poängaren i kvalserien är ett faktum.

Smolket i bägaren denna dag är Jesper Thörnberg som utgår i andra perioden med misstänkt handskada..
Efter matchen fick vi en pratstund med Jesper Frödén, en av de unga spelarna som fått chansen i A-laget denna säsong.