lördag 16 mars 2013

Kvalseriestart 14/3.....SSK

I torsdags var det dags för start för kvalserien till elitserien. det var med blandade och smått nervösa känslor man begav sig till Leksand.
SSK fick en mardrömsstart och redan efter 4.14 ledde Leksand med 2-0 efter 2 mål av Filip Forsberg. SSk såg nervösa ut och det var inte mycket som stämde. När Leksand får en utvisning så har SSK chansen men inte ens powerplayet stämde, ett ganska uddlöst sådant i denna period. SSK går till periodvila med underläge 0-2.
Andra perioden börjar nästan lika illa och efter dryga 3 minuter gör Leksand 3-0 efter slarv på egen blå av SSK. Men SSK replikerar snabbt och bara 17 sekunder efter målet reducerar SSK till 3-1  genom mål av Ziga Jeglic.Nu har SSK en rätt bra period med flera chanser men pucken vill inte in.
Tredje perioden blir mållös men det är Leksand som äger spelet och hade lika gärna kunnat vinna med större siffror. SSK spelar dock ett bra defensivt spel men kommer inte framåt när Leksand checkar högt och inte ger SSK någon chans till uppspel. Efter knappa 10 minuter åker Gustav Gjörklund på en ful smäll i ansiktet och blir liggande blödande på isen. men som den kämpe Gurra är så är han strax tillbaka på isen efter lite omplåstrande. Hersley får 2+10 för checking to the head,  "-Det är väl den berömda "Leksandsrabatten" som gör att han inte får mer", som någon i publiken sa.
Matchen vinner alltså Leksand med 3-1 fullt rättvist faktiskt.