torsdag 28 mars 2013

Västerås-SSK

Första perioden hinner bara bli 57 sekunder innan Västerås drar på sig en utvisning. Det har varit  spel i Västerås zon hela tiden. Bra pp med flera skott på mål. Efter 4.57 hittar  domaren en utvisning på William Nylander för interference. Tim Heed får stående buationer så fort han rör pucken. Ett snyggt anfall i bp mellan Jeglic och Nylander, men  Jeglic missar pucken när han har öppet mål. Efter  8.40 jobbar Emil Lundberg till sig en utvisning. Viktor Lööv tar sig genom nästan helt på egen hand men vid Västerås blå blir det tvärstopp, men Lööv bara ruskar på sig lite. Fleury får en passning i slottet men blir lite hakad o skottögonblicket. Bra chanser av William Nylander och Pastrnak som sliter i varje byte. Perioden slutar 0-0. Västerås vinner skotten med 6-5 men tycker ändå att SSK har ett visst spelövertag.

Vi bortasupportrar applåderar våra hjältar när de kommer in på isen inför andra perioden. William Nylander knackar klubban i isen och "applåderar" supportrarna. Härligt William.  Det är en lite stressad inledning från SSK:s sida, lite felpass, vi är lite fast i egen zon. Och Sebastian Idoff  får göra flera  dubbelräddningar efter varandra. Nu står vi lite på hälarna ca 7 minuter in i perioden. Linan med William N, Pastrnak och Fredric Andersson jobbar fram några farliga chanser. Nu surrar Västerås som bålgetingar runt Sebastian Idoff som gör den ena spektakulära räddningen efter den andra. Efter 15.27 drar SSK på sig en utvisning, Fredrik Sonntag för hakning. Västerås har några farliga skott, det går utanför eller också räddar Idoff som hittills har storspelat. Västerås får ett lagstraff, för många spelare, när det gått 19.02. Skotten i andra vinner Västerås med 13-5, den här perioden vinner Västerås på poäng.

SSK börjar tredje perioden med pp,men lite lamt dock. Efter 4.22 får Västerås en utvisning. Pastrnak gör en snygg genomåkning men blir lite upphakad i skottögonblicket, snudd på utvisning. Det är väldigt nära flera gånger men pucken vill inte in. Emil Lundberg har en privat uppgörelse med en Västeråsspelare, han når Lundberg typ till magen. Sedan har Mårtensson och Micke Nylander en privat uppgörelse, Micke åker på en propp. Då kommer William farande som skjuten ur en kanon, "ge fan i min farsa". Både William och Micke får sitta i utvisningsbåset, Micke får 2+10, William får 2 min, Mårtenssson får 2+2+10.  Tiden är  9.10.Efter 11.28 drar Västerås på sig en utvisning men inte heller denna gång lyckas SSK i powerplay.Efter 15.25 drar SSK på sig en utvisning när Damien Fleury blir utvisad för slashing. Det utnyttjar Västerås och gör 1-0 genom Matt Fornataro, inte riktigt rättvist med tanke på hur spelet sett ut i sista perioden. Det är lite heta känslor i slutet av perioden och Fredrik Sonntag och Kevin Weiskog får båda åka och sätta sig för roughing.När det återstår 43 sekunder av matchen tar SSK ut målvakten, men lyckas inte kvittera. Västerås vinner med 1-0 och det känns väldigt surt. Det var väl inte den bästa match vi sett under den här kvalserien, två lag som egentligen inte har mer att spela för än äran, men nog syntes det att båda lagen ville vinna, kanske därför det stundtals var lite "tråkig" hockey.

Efter matchen fick vi en pratstund med Adam Hansen som precis har skrivit ett tryout kontrakt med SSK.