lördag 23 mars 2013

SSK U16

SSK möter idag Brynäs, ett Brynäs som i sin första match vann över Skellefteå med 5-2. Eftersom vi är på plats så kör vi ett lite längre matchreferat idag.

Redan efter 23 sekunder tar Brynäs ledningen, en mardrömsstart för SSK alltså. Efter 2.39 drar SSK på sig en utvisning och Brynäs utnyttjar övertaget och tar ledningen med 2-0 efter 3.36. SSK jobbar till sig en utvisning efter 4.01 men spelar lite nervöst och har svårt att komma in i zon. Har dock en nära målchans i slutet av utvisningen men Brynäsmålvakten får ut en tåspets.
Efter 9.51 drar SSK på sig ytterligare en utvisning. SSK försvarar sig bra.
Brynäs känns tryggare i sitt spel, säkrare skridskoåkning och färre misstag.
SSK har ett bra anfall i slutminuterna men ett misstag i anfallet gör att SSK får en spelare utvisad, tid 19.34.
Perioden slutar 0-2  och skotten vinner Brynäs med 13-4.

Andra perioden börjar lika illa som den första, SSK får ytterligare en spelare utvisad efter 1.03 och får alltså spela 3 mot 5. Brynäs utnyttjar det och gör 3-0 efter 1.23. Strax efteråt drar Brynäs på sig en  utvisning och SSK lyckas reducera till 1-3 i spel 4 mot 4, målgörare Ludvig Karlsson och tiden är 2.46. En händelserik start på andra perioden bl.a. drar en Brynässpelare på sig en 10 minuters utvisning för abuse.
SSK har lyft sig något efter reduceringen och har fler farliga målchanser. Men plötsligt går det lite stå i spelet och Brynäs kommer i en två mot en situation och gör 4-1, tiden är 11.26.
SSK jobbar sig i. I matchen igen och reducerar till 4-2 genom mål av Oliver Kylington som driver upp anfallet på högerkanten går sedan runt målburen och slår in en målvaktsretur, tid 12.18.
En brynässpelare kommer strax efter fri men skjuter inte bättre än att Andreas Nordström i SSK målet kan göra en snygg plock.
Nu blev det riktigt tufft för SSK, en brynässpelare blir skadad i försvarszon och efter överläggning domarna emellan blir en SSK spelare utvisad 5+20 för spearing. Tid 18.42.
Resultatet efter två perioder är 2-4. Skotten vinner Brynäs ned 13-10. SSK har spelat upp sig en hel del och ligger  "bara" under med 2 mål inför tredje.

Tuff start att få spela boxplay i 3.36.när det är 45 sekunder kvar av utvisningen ökar Brynäs på ledningen till 5-2 (tid 2.58) ett skott från blå som det ser ut som målvakten tar i plocken men pucken går in. SSK har annars stått emot bra har tom haft några anfall.
Lite schabbel framför eget mål och Brynäs gör 6-2 tid 6.05. SSK har inte gett upp utan krigar på efter  7.05 jobbar man till sig en utvisning och får alltså spela pp. Brynäs spelar ett bra försvarsspel och SSK ges inte många chanser.
Brynäs slår icing några gånger och SSK har som sagt inte gett upp, Oliver Kylington reducerar till 3-6,( tid 10.03)vet inte om det är nervositet eller trötthet men Brynäs dra på sig ytterligare en utvisning strax efteråt. SSK lyckas inte få in pucken men kämpaglöden är det inget fel på.
När det återstår 2.06 drar Brynäs på sig ytterligare en utvisning. När det återstår 42 sekunder drar Brynäs på sig ännu en utvisning och SSK tar samtidigt time out. Det blir inget mer mål trots att SSK har ett skott på mål i slutsekunden. Skotten i tredje perioden vinner SSK med 8-7.
Matchen slutar 6-3 till Brynäs.

Skellefteå-Frölunda 1-4

1 Brynäs IF         2 2 0 0 11:5 (6)         6
2 Frölunda HC 2 1 1 0 6:4 (2) 4
3 Södertälje SK 2 0 1 1 6:8 (-2) 2
4 Skellefteå AIK 2 0 0 2 3:9 (-6) 0