söndag 24 mars 2013

SSK U16

Då var det dags för SSK att spela sin sista match i kvartsfinalspelet.

I första perioden tar SSK ledningen efter 11.30 genom mål av Ludvig Karlsson. Ledningen står sig perioden ut.

Andra perioden börjar lite trevande för SSK. Skellefteå  åker skridsko och får med sig puck. Har även några bra anfall och SSK har lite svårt att komma ur zon. Efter 6.07 drar SSK på sig en utvisning. Skellefteå har bra pp med flera anfall som slutar i famnen på målvakten samt lite kramkalas efteråt.Skellefteå kommer i ett anfall och slår en klockren stolpe, två gånger. Klarad utvisning och SSK kommer i två mot en men skjuter på målvakten. Även Skellefteå  har chanser vid frilägen. Det blir  2-0 till SSK efter 15.06 , Ludwig Karlsson nyper till direkt efter vunnen tekning. Ställningen efter två perioder är 2-0 till SSK.

Tredje perioden börjar med en soloåkning av Oliver Kylington som tar sig igenom hela Skellefteå försvaret men skjuter över. I mitten av perioden har Oliver  Kylington en dubbelchans men skjuter över igen.  Skellefteå slår in en puck mot mål som studsar konstigt och är nära att gå in, där har SSK tur. Strax efteråt radar SSK upp chanser men det skjuts utanför och över. När det gått 14.35 av perioden drar SSK på sig en utvisning men spelar bra boxply och klara utvisningen. När det är 2.35 kvar tar Skellefteå målvakten och kör med 6 utespelare.  När det är 1.49 kvar så sätter Erik Johansson i öppen kasse.

SSK vinner med 3-0 och är därmed klara för U16 semifinal, som troligtvis kommer att spelas i Gävle nästa helg.
Det är Brynäs och SSK som gått till semifinalspel från grupp E. De andra två semifinallagen från grupp F  är Färjestad och HV.

Vi fick en pratstund med Oskar Gustafsson som den här säsongen kom till SSK från Katrineholm. Oskar har sin hockeyfostran i Flens HC.