lördag 30 mars 2013

SSK-Timrå

Efter 1.44 tar Timrå ledningen genom Johan Andersson, ett skott som kommer från ingenstans tycker man men det sitter i krysset bakom en något skymd Sebastian Idoff. SSK kvitterar efter 3.27, Fleury får ett pass i mittzon av Robin Press och soloåker och sätter 1-1. Det dröjer sen inte länge förrän Timrå tar ledningen genom Matt Robinson, tid 3.57, en puck som kan ha styrts av någon och ändrat riktning. Den första utvisningen drabbar SSK när Jonas Engström åker ut för en tripping. Timrå ökar till 3-1 efter 12.39 när Andreas Molinder har öppet mål. Det känns som om det finns de som har gett upp redan, Sebbe får inte mycket hjälp. Efter 17.56 gör Jeremy Boyce-Rotevall 4-1  till Timrå. Ingen bra period av SSK, känns som det är sommarlov redan, synd för ännu är vi några tappra på läktaren som faktiskt älskar och  uppskattar det här laget.

Andra perioden börjar med målvaktsbyte, Forsberg in och Idoff ut, synd tycker jag, men jag vet att det finns en av våra läsare som blir glad i alla fall. Efter 5.02 så tar Timrå  ledningen med 5-1 genom Jonathan Hedström.  Efter 6.55 ökar Timrå till 6-1 genom Matt Murley. Det hinner inte gå mer än 42 sekunder så gör Damien Fleury sitt andra mål för dagen. Strax efter så surrar det ordentligt runt Bellisimo men pucken vill inte in. Nu blev det lite intensitet i alla fall. Efter 10.30 får Jonathan Nielsen åka och sätta sig i utvisningsbåset, hög klubba. SSK spelar av bp bra. När det återstår 54 sekunder av perioden slår Robin Press en puck out och får åka och sätta sig på utvisningsbänken. Ställningen efter två perioder 6-2 till Timrå.

Tredje perioden börjar vi i bp som vi klarar bra, men efter 2.23 gör Timrå 7-2 genom Max Friberg. Sedan får Damien Fleury göra sitt tredje mål för dagen och reducera till 7-3.Tiden är 7.37. Efter 9.41 blir Matt Robinson i Timrå utvisad för holding. Efter 13.58 ökar Timrå till 8-3 genom Oscar Hedman. Det är inte alla spelare som ovationer i båset, men Idoff får!! Matchen slutar alltså med förlust 3-8.

Tyvärr så lyckades inte Rögle vända i Leksand, det hade varit ganska kul att få möta ett lite skakigt Leksand i sista omgången.

Efter matchen fick vi en pratstund med tremålsskytten Damien Fleury. Den är på lite knagglig engelska från intervjuarens sida, men Damien sa att han skulle plugga svenska under sommaren och att vi nästa säsong skulle få göra intervjun på svenska, det tog vi som ett löfte.