söndag 17 mars 2013

Kvalseriepremiär hemma

Under lördagen så gjorde SSK hemmapremiär i kvalserien. en premiär som inramades av ett mäktigt tifo. Alla besökare fick varsin halsduk och under introt samt vid nedsläpp stod hela publiken (så gott som i alla fall) hållandes halsduken över huvudet sjungandes "Södertäljes snapsvisa" det var oerhört mäktigt

Det syntes från start att inställningen var en helt annan i torsdags. det var full fart och mycket skridskoåkande. Spelarna såg laddade ut och det kändes inte lika nervöst som i mot Leksand.
Första perioden slutar mållös trots att SSK har två powerplay, chanserna finns men skärpan i avslutningar kunde ha varit bättre. Gerber i Rögles mål spelar också väldigt bra.

Andra perioden börjar med en kalldusch när Barta gör 0-1 redan efter 1.22 inte helt rättvist kan tyckas då SSK hade haft största delen av spelet i första perioden, men man måste göra mål på sina chanser. Något som Damien Fleury gör efter en fin långpassning från Viktor Lööv. Fleury får pucken vid offensiv blå, avancerar och skjuter ett knallhårt skott som går stolpe in. Det tog bara knappa minuten så var det utjämnat. SSK får ytterligare chanser i pp när utvisningarna duggar tätt ett tag men återigen så är det grus i det maskineri som har varit så framgångsrikt under grundserien.

Tredje perioden börjar också med pp för SSK men även det blir resultatlöst. Robban Carlsson får sedan en tuff tackling mot huvudet, han spelar några byten men utgår sedan och med den typen av smäll kan man misstänka hjärnskaning. Strax efter får Rögle spela pp när Viktor Lööv blir utvisad. Det tar bara 23 sekunder så gör Rögle 1-2, de lyckade alltså med något som SSK misslyckats med vid 6 tillfällen denna match , att göra mål i pp. Sedan dröjer det bara ytterliggare 39 sekunder så har Rögle utökat sin ledning till 3-1. Då känns det som luften går ur SSKspelarna. SSK tar ut målvakten men det resulterar i ännu ett mål för Rögle. Slutresultat 1-4 alltså.

Det kändes inte helt rättvist men man måste ta vara på sina chanser, något som Rögle gjorde.
Nu får vi väl köra samma ramsa som i början av säsongen "botten upp". Trots förlusten finns det en del positivt att ta med sig upp till Timrå på tisdag, energin och viljan som visades upp i större delen av matchen kryddat med lite mer skärpa i avslutningarna.
Arkivbild
Vi fick en pratstund med Viktor Lööv efter matchen en av de spelare som har spelat stabilt både mot Leksand och Rögle och även i slutet av grundserien.
Viktor har ju haft en säsong där han har varit borta för en del skador samt en avstängning. I slutet av oktober bröt han ett ben i handen efter att ha täckt ett skott och var borta i sex veckor.I återkomsten efter skadan sätter han i första matchen in en openice tackling(Troja/Ljungby borta) som inte renderar i utvisning men efter granskning leder till avstängning. I slutet av serien (Tingsryd borta) får han även en skridskoskena över armen och får sy några stygn.Viktor säger att det påverkar matchrytmen och att han upplever att att formen har varit lite upp och ner. I slutet av grundserien har han dock fått spela många matcher i rad och det har haft positiv inverkan på formen och prestationen..
Om matchen mot Rögle säger Viktor så här "- Dom gör en bra bortamatch trots att vi har det mesta av spelet. Dom tar till vara sina chanser och utnyttjar våra misstag. Deras målvakt spelar också oerhört bra och det är mycket hans förtjänst att Rögle vinner i dag".
Viktor säger också att det är mycket kvar av kvalserien så han anser att det är långt ifrån kört utan det är bara att kriga på.