tisdag 26 mars 2013

Örebro-SSK

Första perioden bjuder inte på något mål men det är lite irriterat här och var , trots det är det bara en utvisning och det är Fredrik Sonntag som blir utvisad för en hakning.
Det ges och tas och tycker nog att båda lagen är lika goda kålsupare när det gäller att dela ut tjuvnyp.
Örebro ser dock inte lika rappa ut i skridskoåkningen som de gjorde i lördags. Något som SSK borde kunna utnyttja. Sebastian Idoff i målet får göra flera kvalificerade räddningar och räddar målet från påhälsning. Tycker att Örebro vinner perioden på poäng.

Andra perioden startar illa det börjar med att SSK får Jacob Dahlström utvisad efter 2.48 för en hakning, som han måste ta när Sonntag kommer på efterkälken. Det dröjer bara 15 sekunder så gör Örebro 1-0 genom Tomas Mitell. Strax efter sätter Emil Djuse en ful tackling i ryggen på Kalle Olsson som blir liggande på isen. Olsson blir utkörd på bår med stödkrage, inte bra. Emil Djuse får 5+20 för checking from behind. SSK klarar utvisningen, men bara 1 minut efter avklarad utvisning gör Örebro 2-0 genom Anders Eriksson, en puck som går mellan benen på Sebastian Idoff. Ställningen efter två perioder är alltså 2-0 till Örebro.

Tredje perioden börjar också lite trevande och efter 2.21 åker Viktor Lööv ut för en charging. Örebros pp ser lite långsamt ut och SSK reder ut stormen. SSK ger sig inte och har några chanser men efter 7.23 ökar Stefan Gråhns på Örebros ledning till 3-0 återigen ett skott som går mellan benen på Sebastian Idoff. Ny utvisning efter 8.25 den här gången är det Robin Press som får sitta på botbänken. En eloge till de i SSK som ändå krigar och försöker,vi har några anfall som borde vara värt ett bättre öde. Sista minuterna känns dom en transportsträcka där båda lagen vill spela av matchen. Utom Micke Nylander som blir lite tjurig och åker ut för en slashing när det återstår 31 sekunder av matchen.  Matchen vinner  Örebro med 3-0, ganska välförtjänt ändå. De gör mål på sina chanser det gör inte vi.

6Södertälje SK61058:19 (-11)30000

Vi fick en prat stund med Sebastian Idoff efter matchen. Ljudet försvann lite i början men frågan som  Idoff får är "- En kort kommentar till matchen"